Happy fat: hur du tar plats i en värld som krymper dig av Sofie Hagen

 
 
Tack HarperCollins för recensionsex av denna fina! Jag läste och lyssnade lite om vartannat. Ljudboken är inläst av Stina Wollter, som passar perfekt för detta. Dels är hon själv kroppsaktivist, dels har hon en fantastisk röst och ton för att läsa Hagens text, som är både extremt rolig och väldigt rörande. 
 
Det handlar om rätten till sin kropp, oavsett storlek och form. Om att sluta banta och ta stegen, om än några i taget, mot att älska sin kropp, för allt den gör för en, för allt den kan och för allt den orkar. Och förstås även när den inte kan och orkar. 
 
Det handlar om sjuka kroppsideal, om internaliserad fettfobi, om att utmana var dessa ideal och denna fobi för något som är olikt idealen faktiskt kommer ifrån. 
 
Insiktsfullt, väldigt humoristiskt och självutlämnande med en gigantisk skopa självdistans – som ju ofta är det roligaste som finns. Det finns mycket att bära med sig ur Hagens bok, vad man än har för relation till sin egen kropp, för de allra flesta har fortfarande åsikter om hur kroppar får och ska se ut för att vara ”fina” eller ”rätt”. Detta är uråldrigt. Och otroligt tråkigt. Bring on the liberation. 

En tanke på “Happy fat: hur du tar plats i en värld som krymper dig av Sofie Hagen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s