Tisdagstrion: Känslor i boktiteln

Jag har lite ont om mojo för tillfället. Jag har ingen lust att laga mat, ingen särskild lust att äta, lyckas inte läsa speciellt mycket för jag är så trött, har stickat på samma ärm till en bebiskofta i flera dagar och vill inte sitta vid skärmen en sekund längre än jag måste på dagarna. Jag vill inte heller flyttpacka, eller göra ärenden, eller promenera. Jag vill blogga, men det där med skärmarna ställer till det… ja, ni fattar. Jag härleder all brist på mojo till a) graviditet och den förlamande tröttheten som den just nu för med sig b) hösten c) stress kring flytt.

Naturligtvis ser jag fram emot såväl att träffa bebisen som hösten och att vara på plats i nya lägenheten! Men ni vet. Ibland är det bara som det är.

Men – inget sätter igång blogglusten som att vara med i roliga utmaningar, även om jag nu är några dagar sen med just Tisdagstrion. Temat är Känslor i boktiteln och här kommer mina tre, alla på någon sorts glatt tema i alla fall!

Happy fat: hur du tar plats i en värld som krymper dig av den danska komikern Sofie Hagen är både smart, varm, sorglig och extremt rolig. Kan även rekommendera författarens Twitterkonto, som innehåller samma ingredienser och även funderingar kring att vara skandinav i Storbritannien.

Elin Cullheds litterära fantasi om Sylvia Plaths sista år i livet, Eufori, är en av mina favoriter från året som gått. Det är fascinerande att Plath aldrig slutar att vara aktuell, det kommer konstant nya biografier och romaner baserade på hennes liv och hon dyker upp i alla möjliga sammanhang. Norstedts har haft den goda smaken att ge ut hennes dagböcker på svenska i år, förresten.

Små glädjeämnen av Clare Chambers fastnade verkligen hos mig. Berättelsen om den unga journalisten Jean i södra London i slutet på femtiotalet och hennes arbete med Gretchen som hävdar att hennes dotter kom till jorden medelst jungfrufödsel är både lite lagom spännande och en fin historisk skildring.

Titta in hos Ugglan och Boken för fler tips!

2 reaktioner till “Tisdagstrion: Känslor i boktiteln”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s