Livrädd av Sharon Bolton

Det tog tid för mig att ge mig på Sharon Boltons böcker (delvis för att jag blandade ihop S J Bolton med M J Arlidge, lång historia) men jag blev imponerad av Nu ser du mig, som delvis cirkulerade kring Jack the Ripper och Ripper-mytologin, ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Bok nummer två, Livrädd, utspelar sig till största delen i Cambridge, en stad som ligger mig nästan lika varmt om hjärtat. Bolton lyckas göra vartenda kapitel spännande, det är rappt och smart och genomtänkt. Jag önskar att det fanns en hel radda böcker och inte bara fyra (hittills), så att jag skulle kunna dyka ner i en hel serie i rad denna sommar, som inte riktigt blir som någon tänkt sig. 
 
När universitetet i Cambridge översköljs av en självmordsvåg – kvinnliga studenter där varje död sker under hemskare omständigheter än den förra – skickas Lacey Flint dit av sin överordnade, Mark Joesbury, för att agera under täckmantel som student för att försöka ta reda på vad det egentligen är som försiggår i den idylliska studentstaden. Det som pågår kan inte vara sammanträffanden. 
 
Studentstäder är ju verkligen utmärkta för sådana här berättelser – här finns gamla byggnader, privata ägor, riter och ritualer och tillställningar som inte har motstycken någon annanstans. Och här blir Lacey lika utsatt och sårbar som de andra unga kvinnliga studenterna. 
 
Underhållande och intressant, som sagt. Första boken var bättre, men jag misströstar inte och lär fortsätta med serien. Kunde klara mig utan Laceys förälskelse i sin överordnade, dock, för det tillför inte speciellt mycket. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s