Döden är alltid sann av Anna Jansson

 

 
Detta är den första av Maria Wern-böckerna som skrivits särskilt som följetong till Storytel – det är snarare en kortroman och det märks tyvärr lite grann att den är skriven för ett visst, lättsmält ändamål. Maria åker till en stuga för att ha återträff med klassen från högstadiet – tjugo år har gått och det blir en blöt natt. När klasskamraterna en efter en gäspat sig fram till frukostbordet upptäcker man att en person saknas. Gamla konflikter har rivits upp under natten, band har brustit och återknutits – det finns definitivt anledning för oro. 
 
Jag tycker att det var en helt okej kortare deckarberättelse. Det är alltid intressant med gruppdynamik, och särskilt i en grupp som en gång stått varandra nära för att sedan glida isär ut i livet och sedan återförenas – särskilt livsfarligt förstås när det finns alkohol och sena nätter inblandat. 
 
Ingen höjdare – men habil underhållning. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s