Staden sover av Maria Lang

 
Under mörka februarikvällar ligger Skoga vanligtvis tyst och stilla redan ganska tidigt, och de flesta sitter hemma i väntan på Hylands hörna och Opportunity knocks. En av dem är så uppslukad av tv-programmet att hon inte märker att en mördare tagit sig in i lägenheten, förrän hon plötsligt får svårt att andas. 
 
Lägligt nog är Christer Wijk på besök hos sin gamla mor, och här får han då verkligen något att bita i. För det var inte alla som satt hemma och tittade på tv. Den gamle skomakaren Anti var ute och vandrade, till exempel. Vad kan han ha sett? Och varför kom mordoffrets make taxichauffören hem när han gjorde? Och vem är det som skickar anonyma brev och ringer till Sylvia Mark, innehavaren av pappersaffären? 
 
Det finns mycket folk även i en liten stad och det är mycket att nysta i. Jag gillade berättarrösten väldigt mycket här, den kändes allvetande på  ett fräscht sätt vilket gav ledtrådar utan att avslöja för mycket. Smart och underhållande – som jag önskar mig av Lang-deckarna. 

3 reaktioner till “Staden sover av Maria Lang”

  1. Jag läste din recension och kände igen själva ramhistorien – men mindes det som den sämsta Maria Lang-deckaren jag läst (jag har gillat de övriga!). var tvungen att kolla om det verkligen kunde stämma. Men jo, jag skrev visst att jag inte alls tyckte om boken. Tänk så olika man kan uppfatta en text! Intressant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s