Vad händer om man vänder på Paris? av Viveca Lärn

 
Böckerna om Tekla och Ulle har kommit ut i elektroniska nyutgåvor, tack vare att Saga Egmont har den goda smaken att plötsligt ge ut en massa av mina gamla favoriter. Kul! Mot slutet av vårbingot behövde jag läsa en gammal favorit, och är det någon bok jag har läst säkert trettio gånger är det denna. Så det passade bra! Extra bra eftersom jag längtar till Frankrike och Paris. 
 
Det är en smart och söt historia om tolvåriga Tekla, vars konstnärspappa Tommy får ett stipendium för att åka och måla i Paris under en period. Tekla får ledigt från skolan tack vare pappans charm och vi får följa med – och det hinner hända mycket. Dialogen är precis så härlig som vi känner Viveca Lärn för och även om Tekla är lite lillgammal tycker jag att hon är en trovärdig tolvåring, där på gränsen till tonåring. Tweens existerade inte 1980, när boken först kom ut, men detta är en perfekt tween-bok om man vill ha något roligt och lagom spännande. Passar lika bra för nästan 38-åringar, särskilt de som är så förtjusta i Viveca Lärn (då Sundvall) som jag är och förblir. 

En tanke på “Vad händer om man vänder på Paris? av Viveca Lärn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s