Tolv veckor med dig av Johanna Schreiber

Ibland är en relationsroman med färgglatt omslag bara helt rätt och Johanna Schreibers bok visste verkligen var den satt. Riktigt mysig läsning! 
 
Jacob och Linnéa kommer från skilda världar – han från Lidingö, med jobb på advokatbyrå där han hoppas bli delägare inom kort. Hon från Öland, med struliga familjeförhållanden och jobb på en välgörenhetsorganisation. Ingen av dem känner egentligen för att gå på det där bröllopet där de träffas, men hur det än blir spenderar de natten tillsammans och åker tillbaka till Stockholm dagen därpå med samma övertygelse – de kommer aldrig att ses igen. Linnéa kommer att gå tillbaka till Tinder-livet där hon träffar unga killar som inte vill binda sig, och Jacob kommer att begrava sig i arbete. 
 
Men så upptäcker Linnéa att hon är gravid. Inte riktigt vad någon av dem tänkt sig. Efter övervägande bestämmer de sig för att flytta ihop under de tolv veckor som finns kvar av tiden då de måste bestämma sig för om de ska behålla barnet eller inte. Det blir en turbulent sommar, minst sagt, och det är så roligt att vara med på resan. 
 
Detta är nämligen något så ovanligt som en oförutsägbar feelgood. Fantastiskt! Schreiber berättar otroligt bra, det är både spännande och roligt och hjärtnypande. Den ligger helt rätt i tiden, på många sätt men just samtidsmarkörerna är väldigt lyckade. Mysig sommarläsning! 

2 reaktioner till “Tolv veckor med dig av Johanna Schreiber”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s