Ormarna av Sadie Jones

Ibland händer det sig att man lyssnar på en podd i precis rättan tid. Jag visste inte vad jag skulle läsa härnäst när jag lyssnade på ett avsnitt av Mellan raderna med Jihde och Öhman men så pratade de om Ormarna av Sadie Jones och det lät bara precis rätt för stunden. Ungt par flyr London för en roadtrip i Europa med ett stopp på franska landsbygden, bring it on! 
 
Bea och Dan tar sina sista sparpengar för att ge sig iväg mot Alhambra i Spanien, men bestämmer sig för att göra ett stopp hos Beas bror, Alex, som driver ett hotell i Frankrike. Bea jobbar som samtalsterapeut och Dan är mäklare och ingen av dem trivs speciellt bra med tillvaron – de måste göra något annat ett tag.  
 
Men hotellet är inte som de förväntat sig. Det är slitet och nedgånget, det finns inga gäster, Alex skriver in fejkade namn i liggaren och dricker alldeles för mycket – särskilt för någon som ganska nyss blivit ren från droger. Från vinden hörs ljud av ormarna som bor däruppe – även i trädgården finns ormar som kommer obehagligt nära. 
 
En dag dyker Liv och Griff Adamson, Bea och Alex föräldrar, upp oanmälda. De är oerhört rika – rikare än Dan kunnat föreställa sig att någon varit. Han visste att Bea kom från pengar, men hon har alltid vägrat ta emot pengar från sin familj och han hade ingen aning om hur läget verkligen var. Griff har samlat ihop sin förmögenhet på allmänt oetiska sätt, och Dan är djupt besvärad i deras sällskap, hur charmiga de än må vara. 
 
Så försvinner Alex efter att ha varit ute på ett ärende och allt stegras. Konflikter, klaustrofobi och hemligheter. Och vem är amerikanen som ringer och absolut vill boka ett rum på hotellet? 
 
Otroligt spännande, krypande och lömskt liksom reptilerna som gett boken sitt namn. Många är förbannade på slutet – jag tycker att det är perfekt för bokens form och upplägg. 

En tanke på “Ormarna av Sadie Jones”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s