The Secret Diary of Adrian Mole, aged 13 3/4 av Sue Townsend

Till vårbingot som jag nämnt tidigare behövde jag även en bok från mitt födelseår, som är 1982. Det kom mycket bra detta år, såsom Purpurfärgen av Alice Walker, Tänd ett litet ljus av Maeve Binchy och andra boken om syskonen Tillerman av Cynthia Voigt, Dicey’s song, men dessa har jag ju läst och orkar inte läsa om. Något hyfsat kort behövde det vara, dessutom, ty tiden höll på att rinna ut för detta bingo och jag hade ett par besvärliga rutor att fylla. 
 
Men så landade blicken på The Secret Diary of Adrian Mole, som jag egentligen hade tänkt läsa till rutan ”en gammal favorit” – men jag tänkte om och lyssnade på denna istället. Och åh, vad jag älskar Adrian Mole. Jag älskar alla Townsends böcker ska sägas, men Adrian Mole är en tidig förälskelse och den första ”riktiga” boken jag läste på engelska i sjuan. Och det håller. Det är fortfarande så fruktansvärt roligt. Och hjärtknipande, ibland, men allra mest hysteriskt kul. Hela serien om Adrian Mole är otroligt bra, och jag ska nog försöka beta mig igenom dem allihop faktiskt. Skön sommarlyssning! 
 
Vad har vi då här? Jo, en engelsk kille i Ashby-de-la-Zouch som är 13 3/4 år gammal och intellektuell, till skillnad från sina slarviga föräldrar. Han skriver dagbok och skickar dikter till BBC och hjälper pensionärer med arga schäfrar och en fäbless för rödbetsmackor och är förtjust i Pandora Braithwaite och det är så välfunnet och härligt – allt paketerat i tonårsangst och en dysfunktionell familj. Fantastiskt. 

En tanke på “The Secret Diary of Adrian Mole, aged 13 3/4 av Sue Townsend”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s