Smakebit på søndag, 28 juni 2020 – Adults av Emma Jane Unsworth

 
Söndag igen och efter en vecka av värme kom det stora åskvädret igår kväll. Jag satt ute på balkongen (som är mestadels under tak) så länge det var rimligt och bara njöt av svalka och doft av sommarregn och sov sedan längre och bättre än på länge. Omväxlig förnöjer. 
 
Veckans Smakebit kommer ur Adults av Emma Jane Unsworth. 
 
          
 
”Behold the new creative elite of Soho! That’s what I think every time I walk into Café Monocle. It’s bristling with pending influence. Café Monocle takes up the entire top floor of WerkHaus In the very centre, there’s a pool surrounded by striped loungers. I have a recurring nightmare where I end up in here by mistake with my mother and she skinny-dips. 
 
I head for Gemma and Mia, who are by the main bar as always, woriing their way through a pile of Negronis. I tried to drink Negronis for a while to be in their Negroni gang, but I had to revert to Aperol Spritz. I just can’t do bitterness without fizz, and if that makes me primordial, so be it. I’m not even that fussed for drinking much any more. I think, what’s the point? It will only turn warm in my mouth and then break down to acetone and other chemicals in my system within six or seven hours, which will only exacerbate my anxiety around 3 a.m. I’m a real gas.” 
 
Ur Adults av Emma Jane Unsworth, The Borough Press: 2020. 
 
 
 
 
 
Om någon annan gillar ”bitterness with fizz” men väljer alkoholfritt så kan jag tipsa om veckans stora upptäckt hos oss, en alkoholfri variant av Aperol Spritz – Sanbitter, som finns på Systembolaget i sexpack, med alkoholfritt torrt bubbel. Mycket uppfriskande och väldigt gott! 
 
Trevlig söndag till er alla! Fler Smakebitar finns denna vecka hos Astrid Terese

0 reaktioner till “Smakebit på søndag, 28 juni 2020 – Adults av Emma Jane Unsworth”

  1. Här väntas åskvädret i natt, eller tidigt i morgon. Hoppas på regn också. Och därefter svalare temperatur. Kan man få det tro? 😀
    Boken känner jag inte till, tack för smakbiten ur den!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s