Tre små gummor av Maria Lang

 
Maria Langs Skoga är som bekant baserat på Dagmar Langes hemstad Nora, och för många är nog den första kontakten med Nora just barnvisan ”Tre små gummor skulle gå en dag / till marknaden uti Nora…” och i denna bok är det marknad just uti Skoga. Året är 1929 och Christer Wijk är 10 år – roligt grepp tycker jag! 
 
Och det är just tre små gummor som ska iväg på marknaden – systrarna Ellen, Lovisa och Clara. De är 80+ alla tre, men den årliga marknaden är en instutition som inte får missas, med sina karameller och karuseller och gamman. Och en traditionell träff med släkten också. Familjen Bengtsson får reda på att de har fått ett stort arv från en släkting som emigrerade till Amerika – och som vi vet är stora summor pengar sällan oproblematiska i deckarsammmanhang och när en av gummorna flyger handlöst ur en slänggunga får Leo Berggren, nybliven poliskonstapel, plötsligt mycket att reda i – för det stannar naturligtvis inte där… 
 
Jag tycker att detta var en riktigt underhållande Lang. Fina beskrivningar av marknadsdagen och ett lagom klurigt mysterium. 

En tanke på “Tre små gummor av Maria Lang”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s