Tänk snabbt! v. 26

 
 
Veckans frågor ser ut såhär: 
 
badare eller badkruka? 
 
hav eller sjö? 
 
färskpotatis eller nypotatis? 
 
Dublin Murders eller Morden i Helsingør? 
 
Dockorna som följetong eller vänta på boken? 
 
 
 
 
Och mina svar: 
 
Jag är definitivt en badare. Vatten är mitt element och det finns inget som är så vederkvickande och välgörande som ett bad. 
 
Baden i fråga bör absolut ske i havet.  Jag gillar att vara nära havet i största allmänhet och gärna i det så mycket som möjligt. Visst kan jag bada i sjö också, om det är det som erbjuds, och jag kan även drista mig till ett pooldopp, men havet vinner. 
 
Jag säger färskpotatis snarare än nypotatis men visst hör man båda. Vän av ordning gillar ju att påpeka att all potatis man äter är färsk utom den konserverade men äsch. Färskpotatis låter godare. 
 
Jag är väldigt sugen på Dublin Murders, för det jag har läst av Tana French gillar jag. Den danska serien har jag missat totalt men det är väl inte alls omöjligt att jag tittar på den också. 
 
Vad gäller Dockorna blir det antagligen varken följetong eller bok. Jag har svårt för Wennstams böcker, vilket definitivt är en impopulär åsikt, men det är som att läsa ett tidningsreportage eller manus till en radiodokumentär, fast på 500 sidor. Därmed inte sagt att hennes böcker inte är viktiga, men jag tar hellre till mig dessa berättelser i något annat format. (Hennes ungdomsbok Flickan på hotellet gillade jag dock.) 

0 reaktioner till “Tänk snabbt! v. 26”

  1. Jag säger också färskpotatis. Havet är fint men det tar så lång tid innan det blir tillräckligt varmt för mig att bada 1, men jag skulle nog gärna vilja bo vid havet.

    Gilla

  2. Kan förstå invändningen om Wennstam. Ibland blir det lite journalistiskt, men jag gillar verkligen Shirin och läser vidare mycket på grund av henne.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s