The bookshop on the shore av Jenny Colgan

 The bookshop on the shore är en fristående uppföljare till The little shop of happy ever after som också salufördes som The little bookshop on the corner. Den senare titeln var smått obegriplig då det inte handlar om en butik utan om en skåpbil, och Colgan adresserar faktiskt detta problem i förordet till denna. Som handlar om samma skåpbil, för övrigt. 
 
Zoe är ensamstående förälder till sin lille son Hari, som vid fyra års ålder inte börjat prata ännu. Haris pappa Jaz är mestadels frånvarande, och ägnar sig mest åt att försöka skaffa sig en DJ-karriär, och han betalar inte en pence i underhåll. 
 
Av en slump söker Zoe jobb som nanny hos en familj på ett stort gods i Skottland. Jaz syster sätter henne i kontakt med Nina som vi träffade i förra boken, som nu ska vara föräldraledig och behöver hjälp med att sköta om bokbilen. Två jobb för Zoe, alltså. 
 
Familjen hon hamnar hos är inte den allra mest konventionella. Pappan är ensamstående efter att mamman försvunnit för många år sedan, och barnen är inte så lite besvärliga. De är antingen avstängda från skolan eller på sommarlov och rusar runt som vilddjur i den stora herrgården. Det är mycket att bita i för Zoe – men kan det även vara välgörande? Och kan hon göra så mycket nytta som skulle behövas i allt kaos? 
 
Det finns ett stort mörker i denna bok, vilket blir effektfullt i böcker som allra mest känns som om de kommer att vara romantiska feelgoodtitlar. Somliga bitar är alldeles hjärtskärande – men somliga otroligt fina och värmande istället. Bra. Och med mycket bokkärlek! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s