Linda – som i Lindamordet av Leif G W Persson

Vi såg och gillade TV4-serien Bäckström som sändes i våras och jag har nog bara läst en deckare av den store professorn tidigare, nämligen Grisfesten som jag tyckte var både rolig och klurig. (Jag har läst Gustavs grabb också förresten, men ännu inte kommit till Wille Vingmutter. Men det kommer.) 
 
Tänkte därmed att det kunde vara kul att bekanta sig med den gode Bäckström även i bokform – där han inte har många fysiska företräden gemensamt med Kjell Bergqvist, som spelar Bäckström i serien. Och nog var det underhållande och ganska spännande. 
 
Men SÅ långt. Och SÅ himla machomanligt. 500 sidor machomanligt är lite för mycket för mig. 
 
Tydligen är detta en ganska realistisk skildring av ett ”typiskt spaningsmord”, och detta gör det förstås intressant. Men det blev lite för rörigt för mig. Jag hade svårt att hålla ordning på alla poliser och deras egenheter, vilket kanske inte var optimalt för min allmänna livssituation när jag läste. Det var så mycket ord och så mycket folk. 
 
Dock – väl sammansatt och säkerligen realistiskt, som sagt. Jag beundrar GW och lär läsa fler av hans deckare – någon gång när jag har lite mer energi för många sidor och ord såsom ”supersalami” och ”korvryttare”. 

0 reaktioner till “Linda – som i Lindamordet av Leif G W Persson”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s