Samlade verk av Lydia Sandgren

Jag blir sällan så pepp på romaner som består av 689 inbundna sidor, ty det tålamodet är inte något jag utrustats med. Men när Sandgrens debut beskrivs som en oerhörd skildring av Göteborg, och jag vet att konst och Paris och litteratur spelar en stor roll i berättelsen – då blir jag fast. Och kastade mig över den samma dag som den kom som e-bok, om jag inte minns fel. 
 
Och ja. Den är fantastiskt bra. Här finns nästan allt – det var ren och skär njutning att läsa. 
 
Jag vet inte alls hur jag ska sammanfatta, och det kanske jag inte ska heller. Jag kanske bara ska säga att det är ett otroligt välarbetat och researchat verk, och jag blir nykär i Göteborg genom läsningen. Ni som hängt med mig länge vet att jag blir lite lyrisk över skildringar av platser jag känner väl som verkligen stämmer, och så är det här (även om jag inte vet hur det var på 80-talet, men jag litar på Sandgren). Min blivande make bekräftar att även små detaljer om hur det ser ut på psykologiska instutionen på Göteborgs Universitet stämmer bra 🙂 
 
Minnen från 80-talet blandas med nutid, ungdom med medelålder och ett mysterium, som mest existerar i bakgrunden till en början, skapar ordentlig spänning mot slutet. Skickligt konstruerat. Jag är mycket imponerad och det måste nästan bli en bok till… hoppas jag i alla fall. 

3 reaktioner till “Samlade verk av Lydia Sandgren”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s