Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Jag var lagom såld på, men inte avogt inställd till, första boken om Flora och den lilla skotska ön Mure – Sommar på den lilla ön i havet. Denna gången ska jag avstå ifrån att skriva stränga saker om dessa svenska titlar, för ni kan ju det vid det här laget, inte sant? 😉 Så visst plockade jag upp även denna när jag behövde något snällt och rosa. 
 
Men det är inte bara snällt och rosa – inte alls, faktiskt. Men underhållande är det och visst finns det feelgood här också. 
 
Flora har börjat vänja sig vid livet på Mure. The Summer Seaside Kitchen går bra, och relationerna inom familjen också – men det går sisådär med pojkvännen och före detta chefen Joel, som visserligen valt att stanna på ön, men som är frånvarande och inte vill släppa henne in på livet. 
 
Och bästa väninnan Lorna kämpar också med kärleken. Hon är galen i öns läkare Saif, flykting från Syrien, men han sliter med att vinna förtroende hos de traditionella öborna samtidigt som han väntar otåligt på att få reda på vad som hänt med hans familj, som splittrades på vägen från Syrien. Det kommer nyheter, och nyheterna lämnar ingen oberörd. 
 
Som sagt – det är underhållande, det är feelgood à la Storbritannien, men det finns mycket som är väldigt drabbande och rörande också. Jag tycker att Colgan lyckas bra med balansen – det är inte det lättaste att undvika total sockerchock eller totalmörker när både viktiga, stora, upprörande ämnen och romantik ska in i en och samma roman. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s