Jag ser allt du gör av Annika Norlin

 
Jag läser inte så mycket noveller – av någon anledning har jag svårt att motivera mig. Men – Annika Norlin är en stor favorit, jag älskar hennes texter såväl på svenska som Säkert! och på engelska som Hello Saferide, så det var givet att åtminstone försöka med denna. Jag tänkte att det kan ju få ta några månader eller så, en novell här och en där, men prova måste jag. 
 
Och inte tog det några månader inte. Detta är helt fantastiskt bra. En otrolig ton, av melankoli och glesbygd och resande och sökande, om ett gäng människor på väg någonstans, där det skaver. 
 
”På vägen mellan Jokkmokk och Kåbdalis, i skuggan av den största sorgen man kan bära, börjar en sång växa fram. Inget märkvärdigt, fem strofer bara, men kvinnan som sjunger dem känner hur stegen går lättare för varje rad. Hon går söderut.”
 
Jag vet inte vad mer jag ska säga förutom att jag rekommenderar denna till alla. Det finns något här för alla, för novellerna handlar om livet och alltet. Älskade. 
 
Boken finns nu som ljudbok, inläst av Olof Wretling. Jag var lite för snabb, den fanns inte inläst när jag läste den, men jag kan tänka mig att den funkar alldeles utmärkt även i det formatet. Jag kanske måste läslyssna om den, när jag tänker efter. 

2 reaktioner till “Jag ser allt du gör av Annika Norlin”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s