At Bertram’s Hotel av Agatha Christie

 

 
Jag började ta mig igenom alla Miss Marple-böcker för säkert tolv år sedan, plöjde en hel hög och tappade sedan bort det hela när jag hade tre-fyra stycken kvar.Men nu närmar jag mig slutet – det är bara Nemesis kvar. Och ja, jag suger på den ett tag… 
 
At Bertram’s Hotel är en riktigt härlig skildring av 60-talets London – men inte ur Swinging London-perspektivet, utan här befinner vi oss på ett riktigt fint gammaldags hotell i Mayfair, som är stolta över att fortfarande behålla den edvardianska känslan, trots att världen omkring förändrats. Miss Marple är på semester och trivs finfint på Bertram’s, som till och med har sköna höga fåtöljer anpassade för äldre damer som inte kommer upp ur djupa, moderna möbler. 
 
Men som vi vet händer det förr eller senare grejer när Miss Marple är med – domprost Pennyfather försvinner och detta måste redas ut, delvis med hjälp av Miss Marple (som inte spelar en jättestor roll i handlingen). Bertram’s är fullt av gamla officerare, rika amerikaner och aristokrater och det är en riktig soppa att klara upp. Och spännande är det! Men jag gillar när Miss Marple är lite mer inblandad än hon är här. Men det är klart, hon måste vara i 120-årsåldern så det börjar väl bli dags att retirera 😉 

En tanke på “At Bertram’s Hotel av Agatha Christie”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s