Skiten av Ulla Donner och Aldrig godnatt av Coco Moodysson

   

 
Resonemanget bakom dessa två i ett inlägg är så enkelt att jag läste dem på samma eftermiddag och båda är grafiska romaner. Och så matchar omslagen ganska fint! 
 
Ulla Donners Skiten handlar om ett gäng kollegor som jobbar på reklambyrå och går på AW efter att ha fått reda på att de eventuellt kommer att bli av med jobbet. Det blir ett omtumlande samtal om frihet, kapitalism, hur vettigt det egentligen är att jobba med potatisproteinköttsubstitutet PORV på jobbet och en önskan att egentligen bara spola ner sig i toaletten. Roligt, kritiskt och tankeväckande. 
 
Aldrig godnatt av Coco Moodysson är albumet som ligger till grund för paret Moodyssons film Vi är bäst – som jag tyvärr inte sett, men jag ska! Året är 1982 (bra årgång) och de mycket unga söderbönorna Coco, Klara och Matilda som har varit vänner sedan folkdansen på lågstadiet bestämmer sig för att starta punkband. Tyvärr har de inga instrument, men det ska nog lösa sig med det också. En underbart varm och rolig berättelse som jag har förstått fångar tidsandan perfekt. Jag minns ju inte så mycket från tidigt 80-tal av förklarliga skäl, men detta var som att läsa en kärleksförklaring till den tiden. Underbart! 

En tanke på “Skiten av Ulla Donner och Aldrig godnatt av Coco Moodysson”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s