Som en öppen bok av Sara Molin

 

 
Jag har gnällt många gånger över alla dessa dussinomslag på feelgood-böcker (nå, det finns schabloner för deckare också) – brush letter-bokstäver, pasteller och kvinnor bakifrån eller här – som täcker ansiktet. Samt lite plottriga detaljer utslängda här och där. Trots att detta omslag egentligen skriker NEJ för mig så plockade jag upp boken då jag hört mycket gott om den. Och ja, jag är jätteglad att jag gjorde det för detta är riktigt bra och roligt. (Men snälla förlagen, SLUTA med dessa likartade omslag!) 
 
Clara är gymnasielärare, och ser det som sitt kall att väcka läslust hos sina elever. Åh, vad härligt det ska bli! Men det visar sig vara lättare sagt än gjort, det där. Eleverna är mest intresserade av sina mobiltelefoner, dokusåpor och annat världsligt. Föräldrarna är besvärliga och rektorn (och somliga kollegor) är mest dum(ma) i huvudet.
 
När ungdomskärleken Jonathan dyker upp verkar Claras liv ta en annan riktning, men hennes syster är strängt emot deras relation. Vad nu hon har med saken att göra. Parallellt med detta ska moderns 60-årskalas planeras – vilket är svårare än man kan tro med så mycket besvärliga granntanter.  
 
Naturligtvis uppstår en massa förvecklingar och missförstånd till höger och vänster, och jag kan bli lite frustrerad av Claras beslut och godtrogenhet. Men det är trevlig läsning, stundtals väldigt kul, och jag ser fram emot att läsa mer av Sara Molin. 

4 reaktioner till “Som en öppen bok av Sara Molin”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s