Vår sång blir stum av Maria Lang

 

 
Det är studenttider i Skoga, och de externa examinatorerna (däribland Einar Bure) anländer för att besluta om abiturianternas framtid och öde. Sordin läggs på stämningen när en elev underkänns, och när det väl är dags för studentfest på kvällen blir det hela etter värre, när ett mord begås. Omständigheterna är underliga, och Christer Wijk får mycket att ta hänsyn till när han anländer hemstaden. Det är mycket som har bevittnats av många olika vittnen och det är inte helt lätt att få rätsida på det hela. Naturligtvis lyckas han, det är ju Maria Lang vi talar om här, men det är inte självklart. 
 
Jag hade inte heller helt lätt att få rätsida på denna, dock. Det var så mycket gubbar att jag knappt visste vem som var vem, och ibland blir det så svårt när en person hänvisas till med såväl sin titel som sitt namn, t.ex heter någon ”grosshandlaren” på en sida och ”Bergström” på en annan. (Detta är påhittade exempel, det var såpass länge sedan jag läste att jag inte minns gubbarna nu heller. Men spännande, absolut, och väldigt intressant att läsa om hur studentexamen gick till förr i världen och oj, vad glad jag är att vi slapp sådant på min tid! Muntliga förhör har aldrig varit min favorit och det hade de definitivt inte varit på denna tiden heller. 
 
Väldigt roligt, som jag har skrivit tidigare, är det att Norstedts nu gett ut alla Lang-böckerna som ljudbok och e-bok på diverse streamingtjänster. Jag betar mig igenom dem alla, sakta men säkert 🙂 

En tanke på “Vår sång blir stum av Maria Lang”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s