The Hope Family Calendar av Mike Gayle

 
Tom har hastigt blivit änkling och ensamstående far till Evie och Lola efter att hans fru gått bort i en bilolycka. Som tur är flyttar hans svärmor Linda in och hjälper till med barnen, för Tom gräver ner sig i sitt arbete som tv-producent och lämnar över det största ansvaret till Linda. Han har inte tid att ta tag i sina egna bekymmer och sin sorg – han har ju så mycket att göra. 
 
Men när Tom lyckas bli anhållen av polis ett år efter Lauras död, då han satte sig i bilen efter en lång kväll på puben, får Linda nog och accepterar ett erbjudande från en väninna i Australien – hon ska åka dit ett tag, minst ett halvår, och lämnar Tom ensam med barnen. Nu måste han väl skärpa sig, ta tjänstledigt och få lite ordning på tillvaron? 
 
Det är en ganska fin bok, men lite för tillrättalagd. Allt följer en sorts lagom kurva och det är lite synd att Gayle inte utforskar lite mörkare sidor och känslor i situationen. Pluspoäng för att man får följa Linda i Australien parallellt med vad som händer hemma i England, hennes upplevelser och karaktärsutveckling är intressantare än Toms. 

En tanke på “The Hope Family Calendar av Mike Gayle”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s