The Zig Zag Girl av Elly Griffiths

När jag hade läst Främlingen kom jag att tänka på att jag nog fått tips om några andra böcker av Elly Griffiths som inte hör till Ruth Galloway-serien, men som utspelar sig i Brighton, där vi var med Breakfast Book Club förrförra våren. Sagt och gjort – Kindle Store there I came. 
 
Detta är första boken i serien Stephens & Mephisto. Kriminalkommissarie Edgar Stephens kallas till en brottsplats där en kvinna hittats mördad, sågad i tre delar. Detta påminner honom om ett trolleritrick, The Zig Zag Girl – och mannen som uppfann det. Max Mephisto och Edgar Stephens ingick i samma specialstyrka under andra världskriget, The Magic Men. 
 
Max jobbar fortfarande som trollkarl, vilket han gjorde innan kriget, och turnerar i engelska kustsamhällen med en varietégrupp. Stephens söker upp honom, för att be om hjälp med det mystiska fallet. Max är motvillig, men när det visar sig att han kände offret ändrar han sig. Och det slutar inte där… förstås. 
 
Jag listade ut upplösningen väldigt tidigt i berättelsen, men det gjorde faktiskt inte så mycket. Jag tyckte att det var spännande ändå, och så himla trevligt med Brighton på 50-talet, varietéer och allt. Ja, mord är förvisso aldrig trevligt, men ni vet vad jag menar. Mysdeckare, kan man nog säga, i en väldigt trevlig miljö och kontext. 
 
Det ska bli roligt att följa Stephens & Mephisto i fler böcker! 

2 reaktioner till “The Zig Zag Girl av Elly Griffiths”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s