Some girls are av Courtney Summers

 

 
Jag behövde läsa en bok där en huvudkaraktär delar ett av mina namn för vårt höstbingo. Man skulle kunna tro att det är ganska enkelt när man heter Anna, men det var av någon anledning jättebesvärligt. Googlade lite och hittade en lista på Goodreads, där det visade sig att minst hälften av alla på den listan hette Anne eller Annie och så liberal tänker jag inte vara – men så dök denna upp och den kostade bara några kronor på Kindle Store, så sagt och gjort, jag tog den. 
 
Personen som heter Anna är ingen trevlig person, tyvärr. Vår huvudperson heter Regina och var tidigare medlem i skolans coolaste tjejgäng, men när rykten börjar gå om henne och hennes bästis pojkvän blir hon utfryst på ett hemskt sätt. Hon söker stöd och tröst hos Michael, en kille som hon tidigare varit med om att mobba svårt. 
 
Jag hade inga direkta förväntningar här. Tvärtom, faktiskt, jag misstänkte nog någon halvbra YA som följer alla andra mallar. Först kändes det mest som Mean Girls men utan de roliga bitarna, men ju mer jag läste desto bättre blev det. Brännande ämnen, välskrivet, en viktig bok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s