Klubben av Matilda Gustavsson

Matilda Gustavssons Klubben är redan en modern klassiker. Vilket arbete och vilket resultat! Detta är den sanna historien, späckad med vittnesmål och förstahandsberättelser, kring Kulturprofilen Jean-Claude Arnault, om Svenska Akademien och Horace Engdahl och allt där omkring. 
 
Oerhört intressant och fascinerande men fruktansvärt, förstås. 
 
Vi kan bara tacka Matilda Gustavsson, för att hon orkat med detta. Det var hennes reportage, med arton kvinnors vittnesmål, i DN under hösten 2017 som gav en språngbräda till #metoo-rörelsen i Sverige. Det var ett stordåd. Det är Klubben också. Helt fantastiskt. 
 
Jag lyssnade på Klubben som ljudbok, vilket visade sig vara ett bra format. Det är olika skådespelare/inläsare för olika vittnesmål, vilket gör det hela ännu mer levande. (Det är dock inte personerna som läser som ger vittnesmålet, viktigt att komma ihåg.) 
 
En fantastisk prestation, ett storverk. All heder till Matilda Gustavsson – och alla de som vittnar och berättar. 

En tanke på “Klubben av Matilda Gustavsson”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s