Brutna ben och brustna hjärtan av Maria Ernestam

Javisst är det lite udda att skriva om julböcker i mars – men samtidigt, jag håller på att läsa Vitklädd med ljus i hår av Maria Lang för tillfället så… flexibilitet är en dygd 😉 
 
Jag gillar verkligen Maria Ernestams böcker – roliga, smarta och lite skruvade. Det är sant även för denna. Lisbeth är lite över 40 och jobbar som grundskollärare i Frillesås. Hon har njutit av att undervisa i idrott, men nu vill plötsligt ledningen ersätta henne på dessa timmar med ett gammalt alpinproffs. Samtidigt dyker en gammal pojkvän upp, mamma vill servera julbordet redan klockan 11, syrran vill föda fjärde barnet hemma och bästisens dotter har fått problem med polisen. 
 
Mycket på en tallrik, alltså – och till råga på allt ska det klämmas in en resa till Österrike. Med ett brutet ben… eller? 
 
Ja, ni hör ju. Det händer mycket på 279 sidor – och det uppskattar jag! Exemplarisk längd med fantastiskt flyt och driv, och trots att det inte är en vanlig jul-feelgood (på långt när) så finns det absolut en sorts julkänsla här, blandad med skräckblandad förtjusning. Missa inte – om nio månader, eller så, om du är mer säsongsbunden än jag… 😉 

En tanke på “Brutna ben och brustna hjärtan av Maria Ernestam”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s