Firsts av Laurie Elizabeth Flynn

Här har vi ännu en titel som har hamnat på och lyckats klamra sig fast på min TBR-lista i flera år. Jag vet inte riktigt hur den har överlevt, men det har den och i höstas kom jag mig för att läsa den. 
 
Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om den. Det är skickligt att skriva en bok med en hyfsat osympatisk huvudperson, som ändå genomgår en imponerande karaktärsutveckling och jag vill liksom heja på henne. Mercedes är tjejen som ger killarna i sin skola ”den perfekta första gången”, i utbyte mot ett löfte att de ska ge sina flickvänner ”den perfekta första gången” i sin tur. Ja, ni hör ju, det är ganska rörigt. 
 
Karaktärsutvecklingen är som sagt riktigt bra för sin genre, och boken tar upp många teman som är viktiga och som berörs på ett bra sätt. Kärlek, familj, vänskap, sexualitet, moral och förändring. Det är bra. Men är boken bra? Jag vet inte riktigt om den är det. Om det hade stannat vid att diskutera dessa viktiga, stora ämnen så absolut, men andra halvan blir så rörig och förutsägbar att jag vet inte riktigt vart jag ska placera läsupplevelsen. Helt okej som debut, men kunde ha varit bättre. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s