Black-Eyed Susans av Julia Heaberlin

Här har vi ännu en titel som klamrat sig fast på min TBR i många år och klarat alla rensningar – men jag har ingen aning om varifrån jag fick tipset. Kanske är det omslaget, som påminner mig om American Beauty (men som nu när jag tittar ordentligt på det egentligen är ganska otrevligt och sexualiserande av ett offer. 
 
Tessa Cartwright hittades som 16-åring, knappt vid liv, på ett fält i Texas bland en massa ben. Hon har nästan inget minne av hur hon hamnade där. Runt omkring växer ett hav av rudbeckior – Black Eyed Susans, på engelska – så Tessa och offren som inte klarade sig kallas i folkmun för Black Eyed Susans. 
 
Det lilla Tessa kunde ge polisen i form av minnesbilder då var tillräckligt för att en man skulle dömas till döden. Hans avrättningsdatum börjar nu närma sig, nästan tjugo år senare, när Tessa börjar upptäcka planterade rudbeckior på olika platser i sin närhet. Detta får henne att tänka att mördaren inte kan vara den som sitter i dödscellen – han måste vara på fri fot, vilket skulle betyda att mannen som väntar på sin avrättning är oskyldigt dömd. Tessa bestämmer sig därför för att göra allt för att lyckas komma ihåg vad som egentligen hände, tillsammans med poliser, psykologer och advokater omkring sig.
 
Det är rätt spännande och hyfsat oförutsägbart, men ibland lite långrandigt och babbligt. Helt okej men ingenting som riktigt fastnat. (Helt ärligt minns jag inte såhär tre månader senare riktigt hur det slutade.) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s