Under nio nätter av Denise Rudberg

Jag har verkligen fastnat för Denise Rudbergs Elegant Crime-serie – det är en så bra blandning av deckare och ett sådant där lyxliv på Östermalm som är miljoner mil ifrån mitt eget. Verklighetsflykt på hög nivå, alltså. Dessutom gillar jag att huvudpersonen är en äldre kvinna – men jag önskar verkligen att hon, och flera av de andra karaktärerna, kunde sluta tjata om sin vikt. Somliga tycker att det blir för mycket av den varan i Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway, jag tycker att detta är värre. Men men, jag kan se förbi det – i båda serierna – för jag tycker att de är så underhållande. 
 
Under en varm sommarkväll 2014 blir en man som sitter på sin balkong i allsköns ro ett sorts vittne till något märkligt. Han hör ett isande, ångestfyllt skrik, och en duns – sedan ingenting. Räddningstjänsten dyker aldrig upp, så han undrar om det var inbillning och släpper det. 
 
Fem år senare blir Marianne Jidhoff och hennes team kontaktade av en ung juridikstudent, som vill att de ska ta reda på vad som verkligen hände när hennes pappa dog. Man rubricerade det som självmord, men den unga kvinnan tror inte att det stämmer. Han var gift med en känd profil inom influencervärlden – livsstilsprofil, beskrivs hon som – och hennes nya sambo upplever nu obehagliga känslor av att vara förföljd. Vad är det egentligen som har hänt? 
 
Spännande och intressant hela vägen, trots att jag ganska tidigt hade misstankar som visade sig infrias. Lättläst och lätt att hänga med i – jag ser fram emot mer om Jidhoff och gänget! 
 
En sak jag inte kan förstå är dock varför förlaget valt att lägga ”rollistan” allra sist. Jättekonstigt! Jag lyssnade alltså på ljudboken, och antagligen ser det inte ut så i den tryckta boken eller e-boken, men i alla fall. Märkligt. 
 
Boken finns att köpa här eller här!  

En tanke på “Under nio nätter av Denise Rudberg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s