När alla klockor stannat av Ninni Schulman

Jag tycker verkligen om Ninni Schulmans Hagfors-serie, och blev glad när jag såg att det var en ny bok på gång. Äntligen! ropade jag kanske inte Gert Fylking-style, men inte långt ifrån. Det är ju så trevligt med trevliga deckarserier, och en sådan är verkligen Hagfors-serien. 
 
Jag lyssnade på boken i inläsning av en av mina absoluta favoriter, Angela Kovacs. Hon är mästerligt bra. 
 
Det är dags för det årliga bygdespelet i Ekshärad, som handlar om den legendariske urmakaren Johan Tinglöf. (Läs gärna mer om honom, riktigt spännande!) Strax innan premiären försvinner en av de unga skådespelarna, och ett par dagar senare hittas hon död, dränkt i en säck, i Klarälven. Några dagar senare hittas ännu en av skådespelarna skjuten i huvudet. Och det tar såklart inte stopp där. 
 
Polisen står handfallen – hur är morden sammankopplade? 
 
Magdalena Hansson, journalisten som jag tänker på som huvudperson i serien, har det riktigt jobbigt. Hon orkar ingenting, hon orkar inte lägga ner tid och energi på jobbet men inte heller hemma. Helst vill hon bara sova, och försöker döva sin ångest och känsla av otillräcklighet med de medel hon har tillgängliga. Men det skenar snabbt iväg och hon är nära att tappa kontrollen. 
 
Dels är detta en riktigt spännande deckargåta, men det är även en ryslig skildring av psykisk ohälsa och prestationssamhället. Mycket bra. 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “När alla klockor stannat av Ninni Schulman”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s