Jag hade så mycket av Trude Marstein

Jag har fått Marstein rekommenderad åt mig många gånger de senaste åren, men det har inte blivit av att jag har läst något. Jag är så bortskämd med e-böcker, att det ska till en riktig läslust på något för att jag ska gå och låna en pappersbok, som jag ändå mest tycker är jobbiga att läsa. Jag har ju tidigare nämnt det där problemet med små sår mellan ögonbrynen där jag tappar inbundna böcker om jag försöker läsa i sängen 😉 
 
Hur som helst – just denna fanns som e-bok, utgiven av Albert Bonniers, och då högg jag förstås chansen. Och det är jag väldigt glad för, för detta är verkligen en läsupplevelse som bitit sig kvar. 
 
Vår huvudperson är Monika, och vi gör nedslag i hennes liv, från barndom till nutid, när hon är i 60-årsåldern. Hon befinner sig på olika platser i livet, i olika relationer, med olika förhållanden till diverse personer i sin närhet. Olika jobb, olika levnadssituationer – så som livet ju ofta formar sig genom åren. 
 
Det handlar om drifter och vilja, om förnuft och känsla. Jag kan bli frustrerad på Monika när jag inte kan förstå henne, men texten är så tät och intensiv att det blir berörande och känslomässigt även när jag är trött på henne. Otroligt välskrivet och fullt av fantastiska formuleringar. Riktigt bra. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s