Blå, blå höstvågor av Christoffer Holst

Cilla Storm är tillbaka på Bullholmen, där höststormarna viner runt knutarna. Men hon hänger med kompisen Rosie i rusket ändå, och har fått jobb som reporter på true crime-podden Blodspår – och är fortfarande osäker på hur relationen egentligen är mellan henne och Rosies son Adam, den stilige polisen som hon – och vi – träffade i Söta, röda sommardrömmar
 
Rosie har vunnit en helg för två på det nyöppnade spahotellet, och Cilla tar sig tid från att skriva manus om försvinnandet av societetsdamen Laila Damm, som försvann spårlöst 1988, för att spendera helgen där med henne. De är de enda gästerna förutom ett bröllopssällskap, men det blir ingen lugn och avslappnad helg för dem – för en av bröllopsgästerna dör under helgen, och det verkar inte som om det är en olycka… 
 
Samtidigt kommer den svenska skådespelerskan Ella Svensson till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som gör att hon genast måste återvända till Sverige, till just Bullholmen, och där korsas hennes vägar med Cillas. 
 
Egentligen bär det mig lite emot att prata om mysdeckare, för det är ju inte mysigt med mord, men det är kanske ändå en vedertagen term för deckare såsom denna, som även har drag av relationsroman och feelgood. Det är charmigt och humoristiskt emellan varven, och det är en väldigt underhållande och trevlig bok att läsa. Eller lyssna på, som jag gjorde, i bra inläsning av Anja Lundqvist! 
 
Jag ser fram emot mer om Cilla Storm. Det är ett riktigt lyckat upplägg! 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “Blå, blå höstvågor av Christoffer Holst”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s