En spellista för sömnlösa nätter av Déa Solin

Nittonåriga Bel har drabbats av hastig sorg. Det är hennes flickvän Natalie som tagit sitt liv, och vi träffar Bel för första gången på Natalies begravning, som Bel anländer till direkt från en festival, skitig, bakfull och alldeles för sent. Det är lite så livet har varit sedan Natalies liv tog slut. 
 
Mitt i den djupa, djupa sorgen träffar hon Audrey. De finner varandra och spenderar massor av tid tillsammans, främst när de kör runt i bil på nätterna och lyssnar på musik och till sist börjar de prata med varandra ordentligt. 
 
Ännu en skildring av tiden strax innan det riktiga vuxenlivet, och ibland blänker det verkligen till av igenkänning och fascination, men jag är nog för gammal för det här. Oftast spelar det ingen roll, jag kan ibland läsa böcker som är klassificerade som 9-12 och njuta fullt ut, men det blir lite för mycket högstadienovell över detta för att jag riktigt ska köpa det och fastna. 
 
På sina ställen är det riktigt fint att läsa om hur unga människor kan hjälpa varandra när de äntligen börjar dela med sig av sitt innersta, och det är min största behållning av Déa Solins debut. Jag hoppas få läsa något mer av henne framöver – men kanske något som passar mig bättre än vad detta i slutändan gör. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s