Det som göms i snö av Carin Gerhardsen

Jag tyckte väldigt mycket om Carin Gerhardsens Hammarby-serie, och blev glad när jag såg att hon skulle komma med nytt! Det nya i fråga var Det göms i snö, som är mer av en psykologisk thriller än de tidigare deckarna, och den är faktiskt även nominerad till Årets bok i år. Kul! 
 
En iskall decemberkväll när snön ligger tät passerar tre bilar en livsfarlig ravin. En ung kvinna som fått lift av en okänd man. En man som kör för fort. Ett otroget kärlekspar, som letar efter en avskild mötesplats. En bil har åkt av vägen, ner i ravinen. En bil är ansvarig för olyckan. Och någon vet nästan allt som hänt. 
 
Dessa personer som tidigare inte kände varann blir nu sammanknutna i en fruktansvärd härva. Somligt känns lite väl långsökt och otroligt, men jag köper det, det funkar och det är spännande från första till sista sidan. Man kommer karaktärerna nära och bygger liksom upp en relation till dem, även om alla absolut inte är särskilt sympatiska, och detta adderar ju till spänningen och engagemanget för berättelsen. 
 
Snabba kast och vändningar, men det är inte svårt att hänga med. Somligt räknar jag ut i förväg, somligt kommer som en överraskning – men allt är väl ihopknutet. Jag gillar Gerhardsens språk, det flyter på bra och passar sin genre. Jag gillade Det som göms i snö och hoppas att det blir fler! 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s