Svarta näckrosor av Michel Bussi

Vi vann denna som del av ett bokpaket på en quiz på Högsbo bibliotek i höstas, och jag blev nyfiken – särskilt som jag besökte Giverny några månader innan – men jag och inbundna böcker, vi är inte bästisar, så den har stått kvar på hyllan. Men så hittade jag den som e-bok och då var ju saken klar.  Och oj, vad glad jag är att jag plockade upp den, för detta är en fantastisk roman! Helt olik alla andra deckare jag läst, tror jag. 
 
I lilla Giverny lever tre kvinnor. En mycket ung konstnärstalang, en skollärare i fyrtioårsåldern, och en mycket gammal änka, som bor i en gammal kvarn och betraktar byn från sitt höga fönster. Den idylliska lilla orten överflödas praktiskt taget dagligen av turister, som ska besöka Monets hus och trädgårdar, men idyllen krossas när Jérôme Morval, en man med stor passion för såväl konst som kvinnor, hittas död i trädgården. I hans ficka finns ett gratulationskort där det står: ”Elva år gammal. Grattis på födelsedagen.” 
 
De tre kvinnorna, som alla bär på en hemlighet och alla söker en utväg, visar sig alla ha med mordet att göra. 
 
Och det är så SMART. Jag förstod absolut inte hur det hela skulle tråcklas ihop, men när jag kom till slutet tror jag att jag bokstavligen tappade hakan. Vilken otrolig deckare, eller spänningsroman, detta är! Jag är nu sugen på att läsa Bussis Trollsländan och lär väl göra det nästa gång krim-andan faller på 🙂 
 
Boken finns att köpa här eller här

En tanke på “Svarta näckrosor av Michel Bussi”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s