Strandcaféet av Lucy Diamond

Jag tyckte om En sommar i Brighton, som ju var just perfekt sommarläsning – så jag blev glad när även Strandcaféet fanns tillgänglig som e-bok. Hurra! 
 
Brighton har jag ju varit i många gånger som sagt, men Cornwall har jag bara besökt en gång. Hittills, ska jag säga, för det vore fantastiskt att återkomma! Den del av Cornwall där Strandcaféet utspelar sig har jag faktiskt inte besökt alls. Det vore ju underbart att resa runt lite i hela sydvästra England faktiskt, klämma in Devon och Dorset på vägen… ja, det är värt att fundera på. 
 
Strandcaféet träffar vi Evie. Hon har försökt sig på de flesta yrken, särskilt kreativa sådana, men det har inte gått så värst bra, varken som sångerska, eller skådespelerska, eller fotograf… 
 
När hennes älskade moster Jo dör i en bilolycka visar det sig till hela familjens stora förvåning att hon testamenterat sitt strandcafé till Evie. Hon åker dit för att se sig omkring, kolla vad som kan göras och efter mycket om och men beslutar hon sig för att flytta dit, börja om och börja driva caféet själv. Det blir inte lätt – men det blir intressant. 
 
Jätterar berättelse om en sådan där mitt-i-livet-period, när man ska välja väg och riktning och plötsligt får en chans att göra något helt annat. Lucy Diamond skriver bra, det flyter fint och är snabbläst utan att bli banalt och alltför enkelt. Mysigt! Ser fram emot att läsa bok nummer två framåt vintern, Snöfall över strandcaféet
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s