Dödligt arv av Rachel Rhys

Rachel Rhys första bok, Farofylld överfart, var helt fantastisk – så jag sparade på Dödligt arv till semestern, det kändes lämpligt. Och när jag så plockade upp den, någonstans på Autobahn, visade det ju sig att den utspelar sig just på franska rivieran, dit jag skulle! Perfekt är bara förnamnet. Och det är en underbar roman! 
 
Året är 1948, och England är fortfarande i sviterna av andra världskriget, sönderbombat och ganska fattigt. Eve sitter fast i ett tråkigt, kärlekslöst äktenskap i en minst lika tråkig förort till London (jag vill minnas att det är Sutton) – allt går på slentrian och hennes man är inte bara tråkig utan även rätt kontrollerande och osympatisk, om du frågar mig. 
 
En dag kommer ett brev till Eve – från en advokat i London. Hon bestämmer sig för att åka till kontoret och ta reda på vad det handlar om, och det visar sig att hon ärvt en mystisk främling. Men varför, det förstår hon inte. Hon har aldrig hört talas om personen, och hennes mamma påstår sig inte veta något heller. 
 
Eve måste få reda på mer, och reser – ännu en gång mot sin tråkige makes vilja – till Frankrike och rivieran. Där möter hon ett helt nytt liv, fullt av fester, filmstjärnor, glamour, medelhavsklimat, god mat och dryck… allt som inte finns att njuta av i gråa Sutton. Men det finns förstås ett mysterium att lösa också, och det visar sig bli betydligt mer spännande än Eve räknat med. 
 
Älskade denna! Och det är ju extra kul att verkligen känna igen miljöerna. Ljuvligt! Köp boken här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s