Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst

Mysdeckare, säger du? Jag är lite skeptisk till begreppet, men detta är faktiskt en underbar blandning av feelgood och deckare. Det var den första bok jag läste under resan till Italien och Frankrike, och den passade ypperligt som bussbok på min Storytel Reader. Lättläst utan att vara banal och trevlig i största allmänhet. Jag gillar verkligen Christoffer Holsts tidigare böcker – fantastiska Mitt hjärta går på alldeles särskilt mycket, men även Mindfulness for losers och För oss är natten ljus. Alltså var det givet att jag skulle läsa denna första bok om Cilla Storm – även om det dröjde innan jag plockade upp den. 
 
Cilla är skvallerjournalist, men karriären går inte riktigt som hon önskat. Hon har nyss blivit dumpad av sin pojkvän och det där sommarhuset i Stockholms skärgård är inte längre en möjlighet. Men hon finner på råd, och skaffar sig en kolonistuga att hyra, på Bullholmen – en liten, vacker ö som är fullknökad av turister under sommarhalvåret. Hon har ingen koll på det där med trädgård, men det ska nog ordna sig ändå. 
 
Men på midsommardagens morgon hittas en ung flicka död – säkerligen mördad – och livet på ön tar en ny vändning. Det visar sig att Cilla var den sista personen som såg flickan i livet, och Cilla blir indragen i utredningen. Som förstås leds av en stilig och trevlig polis… 
 
Ja, det är underhållande, det är mysigt, det är feelgood och svensk sommar – men det är faktiskt riktigt spännande också! Jag började misstänka ett och annat när slutet närmade sig, men det slutade aldrig vara sådär lagom pirrigt. Mycket härligt, jag ser fram emot uppföljaren Blå, blå höstvågor som är på gång inom kort! 
 
Söta röda sommardrömmar finns att köpa här eller här

En tanke på “Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s