Sommarplåga av Hanna Jedvik

Jag har varit mycket förtjust i Hanna Jedviks tidigare romaner och blev väldigt glad när jag upptäckte att det var en ny på gång – och att den snabbt kom ut som e-bok. Föredömligt – många förlag har blivit väldigt långsamma på att släppa e-böcker. Jag pratade med en vän om detta förra veckan, och vi drog slutsatsen att förlagen (felaktigt) tror att om e-böckerna inte släpps går folk och köper inbundna – men det stämmer ju knappast. 
 
Här är ännu en titel som utspelar sig i det svåra utrummet mellan barn och vuxen – skejtaren Alma är vår huvudperson. Hon ska spendera sommaren på ”sin” bohuslänska ö tillsammans med sin pappa, en riktigt skön karaktär som också skejtar och var någon sorts indiepopstjärna på 90-talet – och förstås sommarkompisen Mira, som Alma är hemligt förälskad i. Sommaren med alla sina fröjder ligger framför henne – men det blir inte riktigt som hon tänkt sig. Mira har med sig en kompis till ön, Hampus, och det ställer till relationerna åt alla håll. 
 
Hemma i Majorna finns Hedvig, som är förtjust i Alma och som Alma finner sig själv längta efter när det blir för knöligt med Mira och Hampus. 
 
Känslorna är starka, ibland på gränsen till melodramatiska, men det blir på något sätt inte för mycket ändå. Tonåren är ju just starka och melodramatiska, och Jedvik gör ett fantastiskt jobb med att gestalta detta. 
 
Fantastiska skildringar av Göteborg och Bohuslän också – som ni vet är jag en riktig sucker för bra beskrivningar av områden som är ”mina”. Underbart. 
 
Boken, som ni absolut inte får missa, finns att köpa här eller här

2 reaktioner till “Sommarplåga av Hanna Jedvik”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s