The versions of us av Laura Barnett

Jag har tänkt läsa denna ett bra tag, men har dragit mig lite för den då konceptet låter rörigt för mig. Eller snarare såhär – jag måste vara i rätt sinnesstämning för att klara av böcker som denna, med flera parallella handlingar, om jag inte ska tappa bort mig helt. Och helt ärligt var det kanske inte riktigt rättan tid för mig att läsa denna när jag gjorde det, det var för mycket som snurrade och det gjorde läsningen ganska snurrig också. 
 
Men – kan man då ta till knepet att sluta förvänta sig att man ska förstå precis allting och bara läsa vidare (lite som när man läser på ett språk man inte helt behärskar) – så går det oftast riktigt bra. Så även här! 
 
Eva och Jim träffas för första gången i Cambridge 1958, på en landsväg där Eva kör vält med cykeln. Därefter tar historien tre olika vägar som deras liv skulle kunna ta. Det är fascinerande! Och riktigt väl uttänkt. Jag borde kanske ha antecknat lite under läsningen, för som sagt, det blev lite konstigt för mig – särskilt i början, när inte somliga större saker hänt i någon av berättelserna, som jag kunde ta spjärn mot. 
 
Men en riktigt fin och underhållande roman är det, med mycket brittiskt och många spännande karaktärer. Vissa karaktärer möter vi i alla tre berättelser, även dessa olika beroende på vilket spår man läser, det är otroligt intressant och känns fräscht. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s