Sammanbrott av B A Paris

Jag tyckte ganska bra om Bakom stängda dörrar av B A Paris som jag läste i våras, så när jag blev sugen på spänning plockade jag upp Sammanbrott som kändes intressant, och hade nominerats till Best Mystery i Goodreads Awards, och så vidare. Tyvärr levde den inte upp till mina förväntningar riktigt, men jag har sett många hyllningar och jag kan nog ändå förstå vad det är folk gillar. 
 
Det var en mörk och stormig natt (!) när Cass var på väg hem från en liten sammankomst med kollegor. Hennes man har varnat henne för att ta genvägen hem genom skogen då det inte är särskilt tryggt där ute, men hon kör den vägen ändå och får syn på en stillastående bil i skogen. Hon stannar inte för att se vad som hänt då hon tänker på sin egen säkerhet, men när hon dagen efter får reda på att kvinnan blivit mördad får hon gräsliga skuldkänslor – och det blir ännu värre när det visar sig att hon visste vem kvinnan var, och hade skällt på henne om en parkeringsplats tidigare samma dag. 
 
Sedan är det ingen hejd på kaoset som uppstår i Cass huvud. Hon glömmer allt, var saker finns och hur saker funkar och vad hon sagt till vem och vem som sagt vad till henne. En salig röra, men det är ganska uppenbart (åtminstone för mig) vad det är som pågår. För mig kändes det förutsägbart praktiskt taget från start, och det är ju väldigt tråkigt i spänningsromaner. 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s