Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson

Jag har bara läst en bok av Karin Alfredsson tidigare, Kvinnorna på 10:e våningen, som jag tyckte om. Detta är dock något helt annat! Mycket uppfriskande lyssning. 
 
Detta handlar också om bedrägerier, liksom boken jag skrev om tidigare idag, men på ett lite annat sätt. Här är det ett syskonpar, Stefan och Therese, som lurar brallorna av folk. Ja, och mer därtill. Jag kan liksom inte gå in på allt de hittar på, det blir ointressant att läsa i en sådan här text, men det är rafflande och kreativt! 
 
Som titeln avslöjar tar de färjan från Ystad, efter att ha modifierat sina registreringsplåtar – och sedan blir det en sorts galen roadmovie genom Europa, högt och lågt och med diverse mer eller mindre oväntade vändningar. 
 
Det känns ju elakt att säga att detta är en väldigt rolig bok, för det är inte mycket som är roligt med pensionärer som blir avlurade en massa pengar, men det ÄR en rolig bok. Dråpligt och rappt à la fars ibland, men även tankeväckande på sina ställen. I samma veva som jag läste denna upptäckte jag nämligen att någon försökt ta lån med mitt personnummer förra hösten. Allt ordnade sig, det blev inget av det, men att det är så lätt! Det var ett företag som har ett sparkonto åt mig som hade fått en ansökan genom ett finansbolag och bara gått in och skrivit över mina uppgifter med den här nagelsalongens mailadress och mobilnummer. Poof, bara, och de har inte ens bett om ursäkt. Så enkelt kan det vara, alltså. Som sagt är ingen skada skedd i mitt fall, men det är mer än vad man kan säga om somliga i denna berättelse. Var försiktiga! Och tro inte på olika gubbar som ringer och påstår sig vara från vårdcentralen… 😉 
 
Jag lyssnade på denna vilket funkade bra, men boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s