Varje steg du tar av Lisa Jewell

Melville Heights är ett av de trevligaste områdena i Bristol. Här bor läkare, akademiker och rika människor med gamla pengar – det är definitivt inte en plats där man räknar med att hitta någon mördad i köket. Men, som alltid är fallet i sådana här områden, är husen fulla av hemligheter och lögner. 
 
Hit flyttar Tom Fitzwilliam med sin familj, då han fått jobb som rektor på den lokala skolan. Han har gjort sig ett namn genom att ”rädda” problemskolor runt om i Storbritannien, och nu är det dags att ta sig an ett nytt uppdrag. Han är charmig, framgångsrik, verkar ha allt
 
Det tycker hans granne Joey också. Hon och hennes man har just kommit tillbaks till England efter att ha jobbat utomlands, Ibiza har jag för mig, och bor nu i Joeys brors gästrum. Hon blir stormförtjust i Tom, men det hon inte vet är att hans son Freddie, som hoppas bli spion på MI5 i framtiden, håller ögonen på henne. Han märker att hon uppträder märkligt kring hans pappa, och bestämmer sig för att ta reda på mer. 
 
På gatan finns även Jenna Tripp, som bor med sin mamma som faller djupare och djupare i sin psykiska sjukdom. Hon är paranoid och säker på att folk är ute efter henne. Och Jenna tror inte att Tom Fitzwilliam är så renhårig som alla andra verkar tro. Det är något som inte stämmer. 
 
Och så får vi ta del av en dagbok som skrevs av en ung kvinna för tjugo år sedan – en skolflicka som var besatt av ett kärleksintresse… 
 
Jag tycker att Lisa Jewells spänningsromaner är bra. De levererar just spänning, de är inte för långa, karaktärerna är intressanta och välskrivna – och mänskliga. Alldeles lagom, alltså – inte det bästa jag har läst, men det är bra, det är brittiskt, det är genomarbetat. 
 
Boken finns att köpa här eller här. Jag lyssnade på den i inläsning av utmärkta Maria Lyckow. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s