Jag lät dig gå av Clare Mackintosh

Här har vi ännu en titel som legat på TBR-listan länge, men som liksom fallit i glömska. Vissa hyllar den och då blir jag sugen, men så läser jag en motsatt åsikt och tappar intresset. Nu har det kommit två delar till i denna ”serie”, som jag tror består av fristående böcker, så Mackintosh har hamnat på min radar igen och så tog jag till slut tag i den. Det är ju oftast bara det man behöver göra… 😉 
 
Femåriga Jacob dödas i en smitningsolycka, när han varit ute och gått med sin mamma i regn och rusk och plötsligt släppt hennes hand och sprungit rakt ut i gatan. Mamman är i svår chock – i ett ögonblick har hela hennes liv fallit samman.
 
Jenna kan inte stanna kvar i Bristol efter olyckan. Ingenting finns kvar, och hon flyr till en liten by i Wales. Där hittar hon någonstans att bo och träffar lokalbefolkningen, som är skeptisk. Vem är hon egentligen, och varför har hon sökt sig just dit? 
 
Parallellt med detta följer vi polisarbetet. Bristols polisstyrka har olika prioriteringar och somliga kämpar hårdare än andra för att ta reda på vad som hände den ödesdigra kvällen då Jacob dog. Jag tycker att det är rätt intressant beskrivet – ibland blir det ju lite för mycket privatliv, men jag gillade balansen just där. 
 
Resten, tja, det är intressant och författaren lyckades med ett konststycke som många spänningsförfattare misslyckas med. Inget mästerverk men hyfsad underhållning, tycker jag. Saknar dock en berättelse i detta, jag vill inte säga för mycket men det känns som om mycket skulle ha kunnat skalas bort till förmån för just den berättelsen. Läs, så förstår ni vad jag menar 😉 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s