I Kalifornien skälver jorden av Anna Hörnell

I min text om Siri Sponts Är det nu allt börjar? skrev jag att jag hade önskat att det var en lite positiv och härlig ungdomsbok om en ung tjej som reser utomlands. Det infriades ju tyvärr inte riktigt, så då lade jag samma förhoppningar på I Kalifornien skälver jorden av Anna Hörnell. Det låter ju som om det ska bli så bra! Melin (hennes mammor kunde inte enas om om hon skulle heta Malin eller Elin) bor i en liten ort i Norrbotten, men lämnar hemmet för att resa till San Luis Obispo i Kalifornien, där hennes kusin som också ska gå på college bor. Det låter ju som om det skulle kunna bli en härlig, modern version av The American Dream, inte sant? 
 
De flyttar ihop i ett hus och hamnar i tveksamt sällskap och dricker jättemycket öl och Melin blir kär i fel kille. Det är ungefär det som händer. Det var liksom ingenting som tände till, och eftersom förlaget valt att skriva bokens sista mening på baksidan av boken så är det inget som överraskar heller. Man förstår vartåt det barkar. Annars händer det ingenting, förrän det händer jättemycket under någon kort passage i slutet, och så är det slut. Det var det. Jag blev besviken, tyvärr. 
 
Om du ändå vill prova själv eftersom du vet att jag inte alltid har rätt (!?) så finns boken att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s