Verkanseld av Louise Boije af Gennäs

Äntligen är den här – sista delen i Louise Boije af Gennäs Motståndstrilogi. Äntligen, säger jag – det betyder ju även att jag kastade mig över den och läste ut den på nolltid. Tack Bookmark Förlag för mitt recensionsex! 
 
Jag har skrivit många gånger om det här med genrebyten och hur det inte alltid är en god idé – men Boije af Gennäs gjorde den perfekta vändningen när hon valde att skriva denna trilogi. Det är så fruktansvärt spännande! Att texten är uppblandad med äkta artiklar och citat ur svensk media gör det hela ännu mer intressant. Jag rekommenderade serien till Johannes, som är förtjust i konspirationsteorier, privatspaning och särskilt Palmemordet och han plöjde alla tre på nolltid, även han. Det är alltid att kunna tipsa och inspirera! Han gav i sin tur första boken till sin syster i present i söndags, i måndags hade hon redan läst ut den 🙂 
 
Med andra ord – detta är fängslande läsning – eller lyssning, om man föredrar. Jag har inte lyssnat själv, men har hört att författarinläsningen är bra. 
 
Jag kan inte gå in på handlingen här, för detta är faktiskt en sådan serie som jag tycker att man måste läsa från början. Det är så många trådar som ska knytas ihop, så många personer och relationer som måste redas ut – i ett annat sammanhang hade jag antagligen blivit skvatt galen på detta stora persongalleri. Särskilt som somliga är borta ur handlingen ett tag, för att sedan komma tillbaka med besked. Men det gör ingenting. För det är så otroligt bra. Så väl researchat, så välskrivet – och tro det eller ej, men allt knyts ihop och det är så oerhört tillfredsställande. 
 
Missa inte, särskilt inte om du gillar spänning och svensk politisk historia. 
 
Boken finns att köpa här eller här
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s