Kärlek sökes av Carin Hjulström

Jag läste de två första böckerna om Frida Fors för sex respektive tre år sedan – Hitta vilse och Finns inte på kartan. Jag var inte imponerad av den första men tyckte bättre om den andra, och nu dök då den tredje, Kärlek sökes, upp på min TBR-lista. Sagt och gjort, det var lagom underhållning under en period med mycket att tänka på. 
 
Frida är numera frånskild, 40-någonting och bor ensam efter att båda barnen flyttat hemifrån, varav den ene just gett sig av på en långresa till Asien. Radhuset känns tomt, och även om hon är expert på relationer tack vare radioprogrammet hon leder på Sveriges Radio, Sena samtal, är hon inget vidare på det i verkliga livet, tycker hon. 
 
Påhejad av vänner och arbetskamrater bestämmer hon sig för att ge sig ut i nätdejtingdjungeln – något som förstås blir både spännande och skrämmande – ty det finns alla sorters djur i vår herres hage. 
 
Parallellt med detta händer det grejer hemma i radhusområdet, och även om det verkar rätt jobbigt med sådana där grupperingar av människor som ska bestämma sig för saker kan det vara väldigt roligt – och kanske utbildande – att läsa om. 
 
En ganska söt och mycket förutsägbar historia. Helt OK lagom underhållning, alltså! Dock känns den lite omodern på sina ställen – nog var nätdejtingen ganska utbredd 2016, när boken kom? Tinder och sådant, tänker jag på? Det verkar lite stelbent på sina ställen. 
 
Ett stort plus för bra skildringar av mitt kära Göteborg! 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s