De blå damerna av Kristina Appelqvist

Jag gillar verkligen Kristina Appelqvists Skövde-deckare – en väldigt lagom blandning av krim, kultur, akademia och privatliv. Detta är bok 4 i den första serien, som har rektor Emma Lundgren och polisen Filip Alexandersson i huvudrollerna. 
 
I De blå damerna har Skövdes konsthall fått den stora äran att ställa ut några mycket dyrbara konstverk av van Gogh. När tjuvar, som råkar ha tillgång till lokalen, kommer dit en natt för att stjäla Det gula huset, målningen av huset där van Gogh bodde i Arles, gör de en oväntad upptäckt – för den nya, omtalade, chefredaktören för lokaltidningen ligger mördad i en hiss. 
 
Var finns sambandet mellan brotten? Och det hemliga sällskapet som offret var medlem av, vad har det och de andra medlemmarna för roll i dramat? 
 
Pussligt och alldeles lagom spännande! Jag tycker att Kristina Appelqvist lyckas så bra med balans mellan de olika bitarna och imponeras verkligen av detta. Det är inte för mycket av något, och hon håller fast mitt intresse hela vägen. 
 
Extra roligt att Rasta Hallandsåsen, som numera ropar semester för mig, får vara med i handlingen 😉 Boken finns att köpa här eller här. Boken har stått på min att-läsa-lista i över ett år, så den blir även del av mitt Anna battles the TBR-projekt! 

En tanke på “De blå damerna av Kristina Appelqvist”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s