I capture the castle av Dodie Smith

Någon gång kring 2003-2004, alltså när jag precis hade börjat plugga, publicerade BBC sin lista som kallades The Big Read, där det brittiska folket fick rösta på sina favoritromaner och så sammanställdes listan därefter.
 
Jag var väl redan då införstådd med att de närmaste tre åren inte skulle ge mig speciellt mycket tid att läsa annat än det utbildningen innehöll, men kollade upp ett gäng av titlarna och skrev ner dem – bland dessa fanns I capture the castle. Jag köpte den i någon sådan här billig klassikerutgåva också, men det tog då uppåt femton år innan jag tog mig an den.
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen – mitt projekt med att läsa ur TBR-högen har fallit väl ut! Det är en hel del titlar som jag tillryggalagt tack vare att jag utmanar mig själv lite. (Och tack vare att jag tillåter mig själv att plocka bort titlar som jag inte är sugen på…!) 
 
Just denna har hängt sig kvar på listan, och jag är så glad att jag äntligen läste den. En väldigt rolig, varm och mycket brittisk berättelse, från ett förfallet gammalt slott där två systrar, deras far och bror försöker hanka sig fram i relativ fattigdom. Fadern James skrev en framgångsrik roman en gång, men lider nu av skrivkramp och kommer ingenvart. Det blir dråpligt ibland, men det är så varmt och fint berättat. Cassandra Mortmain är berättaren, och det är hennes dagbok vi följer under sex turbulenta månader under tidigt 30-tal – för när en ny familj flyttar in på herrgården som familjen Mortmain hyr av ställs allting på huvudet. 
 
Missa inte denna! Läs den i sommar, till exempel, det känns som en riktigt bra semesterbok. 
 
Köp den här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s