Stjärna för en natt av Lisa Jewell

Jag trodde nog faktiskt att jag hade läst hela Lisa Jewells tidiga utgivning – hennes chicklit-aktiga böcker såsom Ralphs party och Thirtynothing och de där fanns överallt i UK när jag bodde där, inte minst på second hand – men så kollade jag väl igenom hennes böcker på Goodreads någon gång och insåg att jag nog har missat en och annan ändå – bland annat denna, Stjärna för en natt eller One Hit Wonder som den heter i original. 
 
Det roliga här är väl att jag till slut fick tag på den på biblioteket och var helnöjd, släpade med mig den till Holland bara för att upptäcka att jag hade den på min iPad – och när jag kom hem och höll på att packa upp och plocka och ha mig hittade jag den svenska pocketen i en kartong. Jaja, ska lika bra att ta i ordentligt. 
 
Bee Bearhorn hade en hitsingel en gång. Hon levde popstjärneliv, med vackra kläder, dyra smycken och champagne och lyx i överflöd ett tag. Nu har hon hittats död i sin lägenhet, och hennes halvsyster Ana, som inte träffat Bee på många år, skickas till London av deras mamma för att få ordning på Bees saker. 
 
Men Ana vill få reda på vad som faktiskt hänt Bee, och trotsar sin kuvande och elaka mamma och stannar kvar i London, för att träffa Anas gamla vänner, gå igenom hennes saker och försöka lösa gåtan som är Bee Bearhorn efter hennes hitsingel. 
 
Hyfsat underhållande om än mörkt (på ett bra sätt) – och lite spännande på sina ställen också. Helt okej, alltså! Boken finns att köpa här eller här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s